Omapost avatar 01 Omapost avatar 02 Omapost avatar 03 Omapost avatar 04 Dit is waarom kaartjes zo leuk zijn – Omapost blog

Dit is waarom kaartjes zo leuk zijn

Hoe vaak stuur jij een kaartje? Misschien moet je eerlijk bekennen dat je eigenlijk nooit kaartjes verstuurt. Tijdens de coronacrisis heb je misschien een kaartje gestuurd naar jouw opa en oma, maar daar blijft het ook bij. Zonde, want kaartjes zijn leuk om te ontvangen en nóg leuker om te sturen. Daarom 5 redenen waarom jij weer eens een kaartje zou moeten sturen. 

Verrassingseffect

Tegenwoordig houden we contact door middel van berichtjes; dat is snel en gemakkelijk. Maar af en toe een kaartje sturen is voor de meeste mensen echt een verrassing. Niemand verwacht een kaartje te krijgen, of het nou op een verjaardag is of ‘gewoon zomaar’. Hoe leuk is het om iemands te verassen met een gezellig kaartje?

Leuk om te bewaren

Kaartjes zijn tastbaar en daarom leuk om te bewaren voor later. Ook zijn ze leuk om een plekje te geven in huis. Zo kan je er de hele dag van genieten. Zelf heb ik nog een doos vol met kaartjes en brieven van vroeger, het is heel leuk om dit terug te lezen! Appjes raak je nogal snel kwijt, maar voor kaartjes geldt: wie schrijft, die blijft!

Speciaal en persoonlijk

Een kaartje sturen kost veel meer moeite dan het typen en verzenden van een appje. Iemand steekt tijd en moeite in het sturen van een kaartje en dat geeft wel aan wat jij voor hen betekent. Het voelt daarom erg speciaal en persoonlijk om een kaartje te ontvangen. 

Versturen is net zo leuk

Daarnaast is het versturen van een kaartje eigenlijk net zo leuk als het ontvangen van een kaartje. Het voelt goed om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt en om diegene blij te maken. Je maakt dus niet alleen een ander vrolijker, maar ook jezelf.

Uitnodiging voor gesprek

Een kaartje is het perfecte middel om ook weer eens in real life af te spreken. Om eens goed te kunnen bijpraten is een kaartje natuurlijk te klein, daarvoor moet je een keer samen een koffietje drinken. En mocht dat nog niet kunnen, dan kan je gezellig bellen. Hoe dan ook, een kaartje nodigt uit tot een gesprek. En laat dát nou precies het doel van Omapost zijn!

Naar wie stuur jij binnenkort (weer) een kaartje?