Omapost avatar 01 Omapost avatar 02 Omapost avatar 03 Omapost avatar 04 Naar wie zou jij een kaartje sturen? – Omapost blog

Naar wie zou jij een kaartje sturen?

Samen met Pleindoneren en het Jo Visser Fonds deden we een actie! We vroegen: als je 10 kaartjes zou winnen, naar wie zou je dan versturen? Dit zijn wat van de verhalen die naar ons verstuurd werden. Prachtig toch? We delen ze, zodat jij wat inspiratie op kan doen over waar je allemaal kaartjes naartoe zou kunnen sturen. De namen zijn gefingeerd.

Liv:
Hoi Omapost, ik zou het super leuk vinden om 10 gratis kaartjes te winnen. Ik wil ze graag winnen voor mijn oma, ik stuur haar sinds een jaar bijna elke twee weken een kaartje via Omapost. Omdat mijn oma afasie heeft gekregen is het lastig om met haar te bellen. Maar door een kaartje ziet ze toch hoe het met mij gaat en dat ik aan haar denk. Ze vind het heel leuk om post te krijgen. Want ze woont aan de andere kant van Nederland…

Sonja:
De Corona-crisis raakt mij financieel. Daarom zou ik heel erg graag in aanmerking komen voor het pakket kaartjes. Ik pak graag pen en papier om liefdevolle, bemoedigende woorden te sturen. Om te laten weten dat er aan de ander gedacht wordt, om ervaringen te delen. Kaartjes en brieven kunnen ons leven vergroten.

Frank:
Ik zou graag de kaarten willen sturen naar mijn schoonmoeder (al die weken geen bezoek), een collega die moet gaan revalideren na 3 weken IC. Mijn zus die met het pootje omhoog ligt en mijn schoonzus en collega die de deur niet uit durven. En aan andere mensen die nu in de vitale sector werkzaam zijn… maar dan heb ik aan 10 kaarten veel te weinig. 😥

Judith:
Ten eerste mijn oma en schoonoma, die altijd een kaartje van ons krijgen. Daarnaast mijn ouders en schoonouders (normaal zou ik ze per stel sturen, maar voor mijn idee voor de ‘gender-reveal’ moet ik ze toch allemaal apart sturen), broertje en schoonzus. En onze beste vrienden die mijn broers hadden kunnen zijn.
Keep up the good work! 

Mo:
‘Voor mijn moeder’

Hendrika:
Ik zou heel graag de 10 kaarten, naar kleinschalig wonen in Maasland willen sturen. Het is een kleine woongroep met dementerende bewoners, waar ik iedere donderdag kom helpen als vrijwilliger. Nu in deze corona-crisis mogen de vrijwilligers uiteraard niet meer komen. Maar ik mis de lieve bewoners heel erg en zou ze met deze kaarten een hart onder de riem willen steken. En natuurlijk ook een kaart voor de verpleging die zo hard hun best doen om de bewoners toch een fijne tijd te bezorgen in deze rare tijd.

Wessel:
Graag zouden wij mijn oma, iedere twee weken een kaartje sturen met een foto van mooie herinneringen. Zij heeft Parkinson en gaat hard achteruit. De afgelopen tijd heeft zij veel steun ervaren van de kaartjes via Omapost, en mijn opa trouwens ook. Ik zou dit graag voort willen zetten samen met met neefjes en nichtjes. Zodat we verdeeld over de tijd die ze nog heeft, een kaartje kunnen sturen. 

Anna:
Ik zou heel graag de 10 kaartjes willen winnen om te versturen naarMijn kleindochter van 5 die ik zo mis. Mijn kleindochter van 2 maanden die ik nog niet heb kunnen vasthouden. Mijn lieve oude tante van 92 die niet meer kan praten. En tenslotte aan mijn man. Omdat wij samen het deze rare tijd het toch goed en gezellig hebben samen.

Francien:
Ik wil graag meedingen voor mezelf. Ik zit namelijk in verband met dat ik in de risicogroep zit al 3 maanden helemaal in huis.

Emmy:
Wij sturen graag kaartjes via Omapost. We sturen altijd foto’s van onze zoon. Op deze manier kan iedereen waar we om geven zien hoe hij groeit en groot word.

Caroline:
Ik ben Caroline, 18 jaar. Ik stuur altijd kaartjes naar mijn opa en oma, en andere ouderen die ik de afgelopen tijd heb leren kennen. Zelf vind ik het heel leuk om mensen te vergezellen, maar helaas kan dat nu niet. Kort geleden ben ik ook gestopt met werken, waardoor het niet altijd even makkelijk is om kaartjes te versturen. Ik zou graag kaartjes willen sturen naar mijn kennissen die op dit moment niemand op bezoek kunnen krijgen.

Kris:
Ik zit in de leeftijd dat ik vrienden heb met ouders die veelal alleen zijn. Ergens in de 80 jaar, het zou leuk zijn om een rondje kaarten te sturen naar deze ouders.