Omapost avatar 01 Omapost avatar 02 Omapost avatar 03 Omapost avatar 04 Hulp gevraagd: Omapost zoekt kantoor in verzorgingshuis – Omapost blog

Hulp gevraagd: Omapost zoekt kantoor in verzorgingshuis

Heugelijk nieuws! Het gaat goed met Omapost, de online kaartjesservice voor ouderen. Zo goed zelfs, dat we uit onze jas zijn gegroeid en uitkijken naar een nieuw kantoor, in Groningen. Maar niet zomaar een kantoor. Omdat we het liefst dichtbij de ouderen voor wie we werken, zijn we op zoek naar een kamer in een verzorgingshuis of een andere plek in de buurt van ouderen. Ben of ken jij iemand die ons kan helpen? Stuur een bericht naar post@omapost.nl.

Nieuwe stek

Tot nog toe – en natuurlijk zeker in coronatijd – werkte iedereen van team Omapost vooral thuis. Maar om te blijven doen waar we goed in zijn en waar we zo van houden, jong en oud met elkaar verbinden, vinden we het van groot belang dat we in nauw contact staan met de ouderen voor wie we Omapost hebben opgericht. We dromen dan ook al een poos van dat kantoor waar we opa en oma op de koffie kunnen ontvangen tussen onze dagelijks werk door. Een kantoor waar iedereen zomaar kan binnenlopen. Met een vraag, of een idee. Of zomaar, voor de gezelligheid. En nu is de tijd rijp.

Missie

Al sinds de oprichting eind 2014 heeft Omapost een missie: samen met partners streven naar een Nederland waarin generaties zich verbonden voelen met elkaar en geen enkele ouder eenzaam hoeft te zijn. Via de app en de website zijn de afgelopen jaren miljoenen échte kaarten naar ouderen verstuurd.

Maar.

Omapost is veel meer dan dat. Ons werk en onze missie houden niet op als de kaartjes zijn gedrukt en verstuurd. Met de winst van de kaartjes, hulp van subsidies en fondsen werken we aan activiteiten en projecten op grote schaal, zoals de oprichting van een loket waar iedereen terecht kan met vragen over de verbinding tussen jong en oud en een podcast waarin de ontmoeting tussen deze generaties centraal staat.

Stichting

Voor al deze werkzaamheden is vorig jaar Stichting Omapost in het leven geroepen, die verder gaat wanneer het kaartje op de mat is gevallen. ‘We willen graag meer mensen in een keer bereiken, dat kan met kleinschalige maar ook grotere activiteiten en evenementen. Daar zijn allerlei subsidies en potjes voor waar je alleen als stichting aanspraak op kan maken’, zegt Sjoukje Werkman, die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van de stichting.

Help ons!

Om onze toekomstige activiteiten en evenementen zo goed mogelijk te kunnen organiseren, vragen we jou om mee uit te kijken naar het juiste kantoor. Weet je iets of ken je iemand van wie je denkt dat die iets voor ons kan betekenen? Schroom niet en laat van je horen. Je kunt ons mailen op post@omapost.nl. We horen graag van je!

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilbert van de Kamp, bedenker en mede-oprichter van Omapost:

Wilbert van de Kamp: wilbert@omapost.nl / 06-29326324